"Vyloučíme-li nemožné, výsledek, ať už jakkoli nepravděpodobný, musí býti pravdou."

sobota 12. října 2013

Dimenze

Začnu vysvětlením slova dimenze, i když je mi  jasný, že je většině jasný, co to znamená. Ale aby bylo jasno, tak pro úplnost to prostě a jasně napsat musím :D

Dimenze je rozměr, rozloha, vlastnost udávající velikost, míru v prostoru, trvání v čase. V každé dimenzi dochází k vibraci s jinými frekvencemi. Čím je vyšší vibrace, tím je vyšší i dimenze, do které naše vědomí dosáhne.


Začnu rozměrem (dimenzí) 0 – to je bod, tečka, nemá žádný rozměr jako třeba délku, výšku atd. Jsou to tečky světla, co vidíme na obloze, čili prána, životní energie.




Rozměr (dimenze) 1 – když přidáme k tečce další tečku a spojíme je čárou, tak dostaneme další rozměr a tím je délka.





Rozměr 2 (2D) – jedná se o přidání dvou bodů, čili výšky. A získáme tím třeba čtverec. To, co můžeme vidět z druhé dimenze v té naší jsou stíny.




Rozměr 3 (3D) – Přidáváme rozměr hloubky. Analogicky přidáme třeba další čtverec a dostaneme krychli, čili trojrozměrný objekt. Ve třetí dimenzi se nacházíme teď. Dovolím si ji označit jako materiální a lidé ve 3D vědomí jsou zaměřeni na sebe, pochybují, bojí se, myšlenky jsou spíše negativní, žijeme často minulostí, definujeme co je dobro a zlo (narážím třeba na Einsteina, kterej řekl, že dobro je jen absencí Boha, stejně tak tma je nepřítomnost světla). Omezující myšlenka je vnímání času jako přímky lineárního času, i když někteří si už uvědomují, že čas ve 3D je de facto kruh (krásně mi to koresponduje s teorií o cyklech :p ). V této dimenzi považujeme realitu za realitu.



Rozměr 4 (4D) – tak jako jsme předtím přidali ke čtverci další čtverec a vznikla nám tím krychle, tak teď přidáme ke krychli opět krychli = tesseract. Když to převedeme na čas, tak když jedna krychle bude existovat teď a druhá o 10s dříve, tak by to znamenalo, že pokud by to byl celej náš vesmír, tak by ale neexistovala možnost rozhodování a bylo by vše pevně daný. Ve vědomí 4D se nám otevírá srdce a víc si uvědomujeme, že bychom se měli rozvíjet, odprošťujeme se od minulosti a žijeme přítomností, chápeme, že není žádnej čas a prostor. Uvědomujeme si, že to co platilo před chvilkou, už nemusí platit teď. Možná bychom mohli tuto dimenzi nazvat i astrální.





Rozměr 5 (5D) – teď přidáme k tesseractu další tesseract a tím docílíme toho, že v této dimenzi už máme možnost rozhodování, máme možnosti, máme různé verze skutečnosti. Je to poslední dimenze s omezeními. Neexistuje strach. Všechno nám zapadá do sebe. Ve vědomí 5D jsme v harmonii se srdcem. Máme tady možnost volby svých pocitů, na rozdíl od úrovně 3D.
Ve vědomí 3D máme nějakej názor, pravdu. V 5D budeme jen sledovat, jak se tato pravda vyvíjí. Ve 3D vědomí se upínáme k jednomu člověku, ale v 5D integrujeme všechny lidi. Pravidla, normy, co platí na Zemi jsou v podstatě v 5D vědomí, a proto není divu, že je tendence je obcházet. 5D dimenze souvisí taky s rokem 2012, kdy by mělo dojít k jakési spirituální evoluci.




Zakončím to rozměrem 6D, nehmotnou, duchovní dimenzí, kde si my sami vytváříme realitu a údajně právě tam jsou mysli autistů.





3 komentáře: